Mladinski tabori

tabor3
Po lanski čudoviti izkušnji montessori tabora v Kranjski Gori se tudi letos nismo mogli upreti le-temu in bomo tako že drugič v sodelovanju  z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje organiziramo montessori tabor v čudovitem okolju Kranjske Gore, v pravljični hiši omenjene zveze. Tabor je namenjen otokom, ki bodo septembra vstopili v osnovno šolo ter tistim do deset let (četrti razred).
tabor1
Letos je glavna tema gibanje Zemlje, njen odnos do Sonca ter posledice gibanja (zakaj dan-noč, letni časi…). Nova spoznanja bodo otroci doživeli in predstavili preko dramske igre. Seveda bodo vse potrebno za igro pripravili in izdelali v umetniško-obrtniških delavnicah otroci sami (tekst, scenarij, režija, kostumi, scena). Poleg tega je seveda stalnica našega bivanja vsakdanje življenje v skupnosti ali ‘montessori način življenja’. Otroci bodo vključeni v opravila  vsakdanjega življenje, skrb za zase, hišo in druge. Šli bomo na pohode, daljši izlet, imeli bomo mini smučarsko skakalnico, hiša ima tudi lastno igrišče.
Skratka imeli se bomo čudovito!! (Naj prišepneva: naši otroci že celo leto čakajo, da spet pride čas montessori tabora v Kr. Gori… Mi pa tudi:)
Tabor bomo vodili montessori pedagogi. 
Če vas je pritegnilo in vas zanima, si nekaj več o taboru lahko preberete na spodnji povezavi:
Tu se lahko tudi prijavite. (S prijavami pa je potrebno pohiteti)
 
Informativno srečanje in predstavitev za starše bo 12. 6. 2014 ob 18.00 v OŠ Ketteja in Murna v Ljubljani, Koširjeva ul. 2 (Kodeljevo).

tabor2

Tabor je sicer tudi humanitarnega značaja, zato imate družine možnost izraziti željo po subvenciji tabora. Pri tem bodite res svobodni in sproščeni. Še posebno družine s težjim ekonomskim stanjem ali družine, ki bodo na tabor prijavile več otrok, čimprej izrazite željo po tem, saj bo komisija zasedala, odločala in razporejala razpoložljiva sredstva že 20. maja. To lahko sporočite ge. Tanji Petek na ZPM Ljubljana Moste-Polje (tanja@zpmmoste.net) ali pa kar enemu od naju in bova sporočila naprej.

Potrebni podatki: Ime in Priimek otroka, naslov, te. št.
V primeru več otrok priložite tudi fotokopijo odločbe o otroških dodatkih. V primeru brezposelnosti priložite tudi ta podatek. (Ni pa to nujno)
 
Res je, da je termin nekoliko neugoden (morda pa tudi ne:) zaradi soupadanja z zadnjim šolskim dnem, vendar se splača:)!
 
S prijateljskimi pozdravi,
Eda Šteblaj in Frenk Petek,
za preprostomontessori
 
Če še česa nisva sporočila oz. vas še kaj zanima naju pa kar pokličite.
Frenk: 051-676 513