Jahanje ponijev

V Inkluzivnem parku tudi jahamo!

»Med jahanjem konj si lahko privoščimo nekaj redkih trenutkov popolne svobode.«

 IMG_20181207_152424_228 IMG_20181201_104738_462

 

 

 

 

 

 

 

Konji že več kot 6000 let tesno sodelujejo s človekom. Prav jahanje pa je športna dejavnost, ki pozitivno vpliva na človekov telesni, čustveni in duševni razvoj, saj učenje ni usmerjeno le v kognitivno. Gibalni dialog s konjem predstavlja za otroke gibalno doživetje, ki jim prinaša veselje in zadovoljstvo. Hkrati lahko rečemo, da je jahanje športna aktivnost, ki otrokom nudi mnogo možnosti za izkušnjo samega sebe, izgradnjo socialnega vedenja in ureditev vrednostnega sistema. Pri otrocih, ki se ukvarjajo z živalmi, prihaja do večje sposobnosti empatije, hkrati pa je žival pogostokrat lahko tudi vir socialne podpore. Znižujejo se tudi fiziološki odzivi, kot so krvni pritisk, srčni utrip ter drugi psihološki odzivi, kot sta anksioznost in stres (Tušak in Tušak, 2002). Zaradi vseh lastnosti konja, v Inkluzivnem parku ugotavljamo, da so konji še posebej primerni za vse bolj »živahne« ali hiperaktivne otroke. Konj namreč zahteva točno določeno strukturo in odzove se na vsak naš najmanjši gib. Tako se otroci brez prisile in z lastno željo zelo hitro naučijo kontroliranja samega sebe in hkrati velike in močne živali. Ne samo jahanje, tudi skrb za samo žival zelo spodbudno doprinese k izgradnji samostojne in odgovorne osebnosti.

Trenutno naše ponije lahko jahajo vsi otroci do največ 50 kg telesne mase (upamo, da kmalu uredimo še dodatno infrastrukturo, ki nam bo omogočala tudi rejo večjih konj). Predhodno znanje ni potrebno, kar pa ne pomeni, da pri nas ne jahajo tudi izurjeni jahači.

Dobrodošli ste kadarkoli v tednu, le prej si prosimo rezervirajte termin na 040 510 813. Cenik je objavljen spodaj. Kupita pa lahko tudi bone, ki jih potem podarite prijateljem, vnukom,…

jahanje cenik

Objavljeno v Montessori