Poslanstvo

Dobrodošli med nami…

Različne poti želimo združiti v eno, preprosto ker… želimo odpreti srce in vrata za druge.

Pestro paleto različnih poklicev, ki segajo od slikarja, vzgojitelja, geografa, učitelja, šivilje, mizarja idr., ki se ob enem prepletajo z znanjem in izkušnjami pedagogov montessori (od 0-12), želimo dati na razpolago za razvoj in širjenje bogate dediščine Marie Montessori.

Zbrali smo se

… z namenom, da bi večletne izkušnje, ki smo si jih nabrali z ustanavljanjem in delom v različnih slovenskih montessori vrtcih ter tudi v drugih javnih vzgojnih ustanovah, lahko na preprost način posredovali družinam, vzgojiteljem in pedagogom.

»Otrok in odrasli sta dva različna dela človeštva, ki vplivata drug na drugega in bi morala biti drug drugemu v pomoč, v harmoniji, v sozvočju. Torej ne velja samo, da mora odrasli pomagati otroku, pač pa mora tudi otrok pomagati odraslemu«. (M. Montessori)

Verjamemo, da je ta  pristop najbolj naraven prav za vsakega otroka.

Zavedamo pa se, da je edina pot do tega malega človeka po odraslem. Občutek odgovornosti pri nošenju te velike odgovornosti nam daje moč, s katero se radi podajamo na to novo pot. Hkrati pa se še naprej želimo pustiti preoblikovati po naših malih prijateljih.