Ponudba materialov

Dobrodošli v svet Montessori materialov

Maria Montessori je v eni od svojih knjig opisala situacijo, »v kateri se majhna otroška roka, mogoče celo prvič v življenju, stegne za predmetom.« V tem gibanju je videla moč otrokove osebnosti, ki želi iti v svet.

Kaj vzamejo v roke naši otroci? Preko kakšnih predmetov spoznavajo svet? Preko »kičastih«,  hrupnih, vrtečih in svetlečih se, ki jih ponujajo založeni trgovski centri? Odprimo otrokom vrata v svet s pripravljenimi materiali. Pomagajmo jim spoznati realni svet.

Hvaležni in ponosni smo, da je po toliko letih ustvarjanja, razvijanja in zbiranja idej dozorel čas, da lahko slovenskim družinam in vrtcem ponudimo montessori materiale domače, slovenske izdelave.

Potrudili smo se po najboljših močeh, da smo pripravili materiale iz zakladnice Pedagogike montessori,  ki služijo svojemu namenu in globoko hranijo otrokovo osebnost in njegov celostni razvoj. Veseli smo, da vam iz domačih logov lahko, po dostopnih cenah, ponudimo nekaj, kar nam veliko pomeni.

palcke_stevilke

Trudimo se, da so izdelani iz čim bolj naravnih materialov, tako želimo otroku pomagati pri razvoju občutka za estetiko, ki ga Montessorijeva rada poudarja, a hkrati posegamo tudi po kvalitetnih materialih novodobne izdelave, saj smo prepričani, da bi gospa Maria, če bi bila danes med nami, ravno tako spodbujala razvoj in iskala praktične in ugodnejše rešitve. Nekateri materiali bodo izdelani tudi iz odpadnega materiala. S tem želimo pokazati in spodbuditi k ustvarjalnosti, je pa mogoče tudi, da boste dobili unikaten material, saj bodo zaloge nekaterih omejene (kot npr. okvir za zapenjanje gumbov).

Nekateri materiali, ki jih ponujamo, so preprosto taki, kot si jih je zamislila Maria Montessori, kot npr. peščene črke, nekatere pa preko opazovanja otrok in njihovih specifik razvijamo in prilagajamo. materiali2Kot je ona izhajala iz opazovanj dela otrok s posebnimi potrebami, so tudi nam izkušnje pokazale, da je še vedno potrebno rasti in se razvijati s potrebami otrok v današnji družbi.  Z metodo, ki nam jo je vsem zaupala Montessorijeva, menimo, da nam je hkrati predala tudi skrb za nadaljnji razvoj, v katerega bi ona vsekakor še naprej vlagala.

Pomembno je vedeti, da materiali, ki jih boste prinesli domov, niso le za kratkotrajno uporabo.

materiali1Z otrokovim napredovanjem je preko različnih že pripravljenih iger mogoče  določen material uporabljati na različne načine še potem, ko mislimo, da ga je otrok že »prerastel«. Ogledate si lahko primere iger za material peščene številke

Vse materiale lahko naročite na preprostomontessori@gmail.com. Materiale si lahko ogledate tukaj.