Velika premična abeceda

Velika premična abeceda
 velika-premicna-abeceda
Ko otrok s pomočjo peščenih črk že prepozna nekaj črk prične uporabljati veliko premično abecedo in enostavno postavlja besede in krajše stavke. Z barvnim razlikovanjem glasov, samoglasniki modri in soglasniki rdeči uspešno postavlja svoje prve besede.
Npr. že s črkama a in m lahko sestavi besedo mama in to je lahko že zapis prve besede, ki otroka zelo razveseli.Starost:  3,5 let in več
Cilj: Prepoznavanje črk, sestavljanje glasov v besede, sestavljanje kratkih stavkov, priprava na pisanje
Opis: Črke so izdelane iz  trpežne plastike, debeline 1,3 mm. Samoglasniki so modri, soglasniki rdeči. Na hrbtni strani so črke bele, kar otroku omogoča, da sam preveri oz. opazi ali je črko obrnil pravilno (kontrola napake). Črke velike premične abecede so popolnoma skladne s peščenimi črkami. Posameznih samoglasnikov je 10 in soglasnikov 8.  Tipografija je skladna z obliko črk, ki se je otroci učijo v naših slovenskih šolah. Izrisali in oblikovali so jo naši oblikovalci Preprostomontessori.

Lesena zaboja za shranjevanje sta razdeljen na predale v katerem so razvrščene male pisane črke slovenske abecede. Velikost zaboja 25,5X76.

Cena:   premične črke 119 eur

             zaboja s prekati 89 eur

poslji-narocilo