Od rojstva do adolescence – Predavanje dr. Tine Bregant

everyone-is-a-genius-but-if-you-judge-a-fish-lg

 

25. oktobra 2018 ob 17.00 v VRHNIŠKI HIŠI OTROK

KAR STARŠI ŽELIJO IN OTROCI POTREBUJEJO ZA ZDRAV RAZVOJ NISTA VEDNO ISTI STVARI.

Starše predšolskih in šolskih otrok vabimo na predavanje dr. Tine Bregant, pediatrinje in fiziatrinje, z naslovom: Kar starši želijo in otroci potrebujejo za zdrav razvoj nista vedno isti stvari.

Dr. Bregantova je s svojim svežim pogledom neomajna ambasadorka otrokovih, mladostniških in odraslih osnovnih nevrofizioloških, čustvenih in kognitivnih značilnosti in hkrati potreb za dober razvoj in funkcioniranje.

Tokrat nam bo predstavila kaj otrok ali šolar v resnici potrebuje, da gre pripravljen v zelo pomembno fazo svojega razvoja, to je adolescenca.

Montessorijeva je rekla, da v fazi razvoja še posebno izstopata dva razvojna obdobja: ‘rojstvo v svet’ – zgodnje otroštvo in ‘rojstvo v družbo’, ko adolescent išče svoje mesto in vlogo v družbi.

Kako bo vstopil in izkoristil to tako ključno obdobje pa je zelo odvisno tudi od tega, kako se je na to pripravil. Kako je pripravljen kot osebnost. Le tako bo lahko zaživel svojo strast, to pa je vedno potencial posameznika. Na to ima mnogo odgovorov in načinov prav filozofija in pedagogika zdravnice Marie Montessori.

Skozi oči in spoznanja sodobne medicine, ki je zagotovo več kot le zdravljenje, nam bo dr. Bregantova na preprost način pojasnila, kaj so pravzaprav resnične potrebe dojenčka, malčka, otroka, šolarja, ki pa niso vedno v skladu s pogledi in pričakovnji staršev. Da bomo lažje razumeli otroka in ga spodbujali na poti njegovega razvoja moremo poleg ljubezni poznati tudi značilnosti razvojnega obdobja.

 

POPOLDNEVNICE 2018-2019

Po predavanju dr. Bregantove vam bomo predstavili naše osvežene popoldanske programe za otroke od 0-3, 3-6 in tokrat tudi za osnovnošolce.

Se vidimo v Vrhniški hiši otrok (Robova cesta 27, 1360 Vrhnika), 25. oktobra 2018, ob 17:00!

Objavljeno v Montessori