Popoldnevnice

Pomoč naravnemu razvoju otroka v okolju Montessori

POPOLDNEVNICE Popoldanske dejavnosti po programu Montessori tudi za otroke, ki ne obiskujejo  vrtca Montessori.

Omogočajo otroku, da v popolnosti razvije svojo osebnost in samostojnost

Prijave so odprte

Prijavnica popoldnevnice – Vrhniška hiša otrok

Prijavnica popoldnevnice – Gorenjska hiša otrok

Značilnosti Popoldnevnic Montessori 

Popoldnevnice so tedenska srečanja, kjer ima otrok priložnost, da v avtentično pripravljenem okolju Montessori samostojno izbiral med raznovrstnimi materiali montessori in dejavnostmi s področja vsakdanjega življenja, senzomotorike, zaznavanja, matematike, jezika, znanosti, umetnosti in ob tem v polnosti razvija svojo osebnost.

Potekajo v prostorih vrtca Gorenjska hiša otrok in Vrhniška hiša otrok po vnaprej definiranih urnikih in programih:

je namenjen otrokom od rojstva do 3. let in njihovim staršem. Poteka enkrat tedensko po 90 minut v pripravljenem okolju Montessori. Medtem ko je otrok dejaven, se starši utrjujete v opazovanju otroka in s tem urite v zaznavanju otrokovih potreb in značilnosti.

Izvaja se v dveh ločenih skupinah: Skupina dojenčki in mamice (od rojstva do 1 leta) in Skupina otroci in starši (1-3 let)

Program je namenjen otrokom starim od 3 do 6 let. Otroci, ki ne hodijo v vrtec Montessori ali sploh ne obiskujejo vrtca, imajo enkrat tedensko priložnost odkrivati svoje talente v pripravljenem okolju Montessori in se družiti s svojimi vrstniki ter iskati mnoge odgovore na njihov večni KAJ. Okolje montessori zadovolji otrokovo močno potrebo po samostojnosti ‘pomagaj mi da lahko naredim sam.

Otrok si v obdobju 6-12 let postavlja velika vprašanja o svetu in svoji vlogi v njem. Do odgovorov želi priti sam – ‘pomagaj mi, da mislim sam’.

Program je namenjen osnovnošolcem med 6 in 12 letom, ki so hodili v vrtec montessori in sedaj nimajo priložnosti nadaljevati v OŠ Montessori in tudi tistim, ki do sedaj še nimajo izkušnje z okoljem montessori in si želijo te čudovite izkušnje druženja in iskanja odgovorov na svoja nešteta vprašanja ZAKAJ in KAKO.

  • Program za starše

Starši smo v dobi otrokovega razvoja zanj najpomembnejši steber. Vsak odraščajoč otrok ima v sebi težnjo po postati neodvisen, ustvarjalen in dober odrasel. Odrasli smo mu pri tem v vzgled. Štejejo naša dejanja in ne besede. Biti ‘pripravljen’ odrasel je v današnjem času zelo zahtevna odgovornost. Pri vlogi starševstva vam želimo stati ob strani. Nekajkrat letno organiziramo pogovorno skupino za starše, kjer se pogovarjamo o aktualnih temah starševstva. Pogosto so teme razdeljene glede na razvojno obdobje otroka.

Prijavnica popoldnevnice – Vrhniška hiša otrok

Prijavnica popoldnevnice – Gorenjska hiša otrok