Montessori 1 – 3 let

SKUPINA OTROCI in STARŠi (1-3)

So tedenska srečanja, kjer ima otrok priložnost, da v avtentično pripravljenem okolju montessori v interakciji z okoljem in vrstniki v polnosti razvija svojo osebnost. Starši mu ob tem stojite ob strani, hkrati pa pridobivate spodbude za življenje z otrokom doma in se gradite v svojem najpomembnejšem življenjskem poslanstvu – starševstvu.

Prijavnica popoldnevnice – Vrhniška hiša otrok

Prijavnica popoldnevnice – Gorenjska hiša otrok

KOMU JE NAMENJENA skupina otroci in starši 1-3?

Namenjena je otrokom od prvega do tretjega leta, skupaj z mamo ali očetom.

Glavni namen srečanj je pomoč staršem pri vzgoji in spodbudah svojih otrok.

Starši lahko odkrivate dobre načine za otrokov celostni razvoj. Prednost programa je tudi v tem, da starši dobite ideje, kako lahko živite z otrokom doma, kaj mu lahko ponudite, kako se z njim igrate, česa vse je otrok že sposoben, a tega doslej še niste opazili…

Spremljanje otroka oz. družine je individualno, zato so skupine majhne (max 6-8 otrok na enega asistenta montessori).

KDAJ in KJE POTEKAJO?

Prevideni so trije sklopi: jesenski (med oktobrom in decembrom), zimski (med januarjem in marcem) in pomladanski (med marcem in majem).

En sklop zajema 8 zaporednih tedenskih srečanj, razen v času praznikov in šolskih počitnic.

  • V Radovljici v GORENJSKI HIŠI OTROK na Kranjski cesti 4 (prvo nadstropje, desno)

Ob četrtkih od 16.45 do 18.15 (prvo srečanje bo 15. 10. 2020)

  • Na Vrhniki v VRHNIŠKI HIŠI OTROK na Robovi c. 27

Ob četrtkih od 17.00 do 18.30 (prvo srečanje bo 15. 10. 2020)

ZAKAJ JE OKOLJE MONTESSORI POMEMBNO ZA OTROKA?
Otrok v prvem obdobju svojega življenja (od rojstva do treh let) gradi temelje za ves svoj nadaljnji razvoj. V tem obdobju iz svojega okolja nezavedno vsrkava prav vse. Pri tem še ni sposoben ločevati med dobrim in slabim, zato je tako zelo pomembno kakšno okolje mu omogočamo.
V ospredju je močna potreba po gibanju – razvoju grobe motorike, razvoju govora, spoznavanju jezika. V tem obdobju spozna, da je samostojna osebnost, jasno pove »sam«, postavi se na noge, shodi; rituali ga pomirjajo in mu dajejo občutek varnosti, ta pa je osnova za celostni razvoj. Okolje Montessori spodbuja otrokovo samostojnost. Daje mu občutek spoštovanja, saj so vsi pripomočki prilagojeni njegovim zmožnostim in tudi njegovi telesni višini. Prostori so sodobno, estetsko in funkcionalno urejeni. So svetli in dajejo občutek odprtosti. Estetsko oblikovano in urejeno okolje podpira otrokov prirojen smisel za red in lepoto.

KAKO STE VKLJUČENI STARŠI?
Starši pridete v igralnico skupaj z otrokom. Med tem, ko otrok raziskuje in se igra, imate starši priložnost opazovati otroka in se uriti v prepoznavanju njegovih resničnih značilnosti in potreb. Pozorni smo na dejavnosti otroka, ob katerih razvija svoje spretnosti, koncentracijo, občutek za red, samostojnost, jezik. Opažanja tudi zapišemo.

Odrasli se skušamo držati v ozadju, smo čim manj opazni in moteči in s tem otrokom pustimo dovolj prostora za gibanje in raziskovanje.

Spoznali boste tudi načine, kako otroku omogočiti, da naredi sam (»Pomagaj mi, da naredim sam.« – vodilni citat Marie Montessori). Pri tem vam bomo v oporo pedagogi Montessori, občasno tudi terapevtka Montessori. Starši boste imeli tudi priložnost za izmenjavo izkušenj z drugimi starši v skupini. Prav izmenjava izkušenj pogosto najbolj bogati in hrabri.  Občasno boste straši povabljeni na debatno srečanje ali strokovno delavnico za starše, ki bo osredotočeno na določeno temo (npr. odvajanje od plenic, prehrana otroka, kako z otrokom živimo doma ipd.)

CENA POPOLDNEVNIC
Popoldnevnice so razdeljene na 3 sklope: jesenski (med oktobrom in decembrom), zimski (med januarjem in marcem) in pomladanski (med marcem in majem)

Vsak sklop zajema 8 srečanj.

  • Prijava na en sklop ..………. 130 EUR
  • Prijava na dva sklopa …….. 200 EUR
  • Priava na vse tri sklope …… 260 EUR

V primeru prijave na 2 ali 3 sklope je plačilo možno izvesti tudi v 2 obrokih. V tem primeru prijavo potrdite s plačilom enega sklopa in sicer 130 EUR. 2 obrok pa poravnate v naslednjem mesecu. Ob vključitvi drugega otroka iz iste družine velja 10% popust.

Cena poleg rednega programa za otroke in starše v avtentično pripravljenem okolju Montessori vključuje tudi:
– strokovno delavnico za starše
– 20 % popust pri udeležbi na dveh predavanjih za starše s terapevtko Montessori Edo Šteblaj
Če bo prijavljenih manj kakor 6 otrok, programa ne bomo izvajali.

Za dodatne informacije nam pišite na e-naslov preprosto.popoldnevnice@gmail.com.

ali pokličite 041 481 777