za 3 – 6 let

POPOLDNEVNICE ZA OTROKE 0 – 3 LET

»Otroci morajo biti zaposleni z zanimivimi stvarmi.« (M.Montessori)

Otroci v starosti od tri do šest let postopno prehajajo iz nezavednega posnemovalca (srkajoči um) v zavednega delavca. Na osnovi konkretnih izkušenj v okolju ter večkratnih ponovitev posamezne dejavnosti, razvija lastno voljo in počasi se mu prebuja sposobnost  abstraktnega mišljenja in dolgoročnega spomina.

Popoldnevnice so za otroka tudi priložnost, da v polnosti dobi izkušnjo montessori okolja, razvija občutek pripadnosti skupnosti in išče svojo vlogo v njej. To je odlično okolje, ko otrok v heterogeni skupini sovrstnikov spontano in na njemu najbolj  naraven način razvija socialne veščine in kognitivne sposobnosti. Opremljen s takimi znanji in veščinami, je dobro pripravljen za suveren vstop v osnovno šolo.

Program je pripravljen tako, da otroku daje možnost samostojnega dela in raziskovanja. Omogoča mu samostojnost pri izbiri dejavnosti, gibanju, izbiri ali delala sam ali s prijateljem in koliko časa se bo ukvarjal s posamezno dejavnostjo. Otrok dela v svojem ritmu in tako dolgo kot potrebuje, da dejavnost zaključi.

Otrok si v starosti 2,5 do 3 leta že želi krajše ločitve od staršev. S tem mu pomagamo in ga potrdimo v samostojnosti in mu tako krepimo samospoštovanje in samozavedanje. Zato pri programu za otroke 3 do 6 let starši niste prisotni.

Vaša naloga je le otroka pripraviti in ga z navdušenjem spodbuditi, da bo enkrat tedensko nekaj časa lahko raziskoval brez vas in da ga potem spet pridete iskat.

Nekaj podrobnosti Popoldnevnic 3-6

  • Otroci v skrbno pripravljenem montessori okolju v starostno heterogeni skupini (do 10 otrok) samostojno izbirajo med raznovrstnimi montessori materiali in dejavnostmi s področja vsakdanjega življenja, zaznavanja, matematike, jezika, znanosti in umetnosti.
  • Ne le nevroznanstvena spoznanja, tudi naše dolgoletne izkušnje spremljanja otrok in njihovega razvoja, so nam pokazale, kako velika je povezava med gibanjem in razvojem možganov. Zato srečanje pričnemo s kratkim gibanjem, kar pomeni: nekaj brain-gym vaj, ples, bansi, hoja po črti itd.,  Otrok je po teh vajah bolj zbran, sposoben daljše koncentracije in pripravljen na intelektualne izzive.
  • Otroci zelo radi prispevajo k skupnosti. Zato vsak teden en otrok na srečanje prinese nekaj sadja ali drugega enostavnega in zdravega prigrizka za vse.  Ta otrok ta dan za vse pripravi malico. Tudi skupni obedi in drugi rituali otroku dajejo občutek varnosti.
  • Otroci radi delajo z vodo. Voda jih pomirja. Takih priložnosti bo imel veliko, zato naj na srečanje prinese tudi rezervna oblačila, copate in veselje

Prostori so sodobno, estetsko in funkcionalno urejeni. So svetli in dajejo občutek odprtosti. Otroci bodo tekom programa uporabljali tudi  večnamenski prostor, ki je namenjen gibalni vzgoji, predavanjem za starše in prireditvam. Ter čudovit, razgiban, Kneippov vrt Vrhniške hiše otrok, ki omogoča gibanje, senzorno zaznavanje, vrtnarjenje, ….

Popoldnevnice so  namenjene otrokom od starosti 2,5 do 6 let.

Popoldnevnice bodo potekale v Vrhniški hiši otrok

Vsak torek, od 6. 11. 2018 do 23. 4. 2019 (21 srečanj), razen v času praznikov in šolskih počitnic, 17:00 – 18:30

Cenik:
8 obiskov = 100 EUR
12 obiskov = 140 EUR
21 obiskov (celo leto) = 220 EUR

 Cena poleg rednega programa v avtentično pripravljenem montessori okolju vključuje tudi:

– predavanje dr. Tine Bregant (25.10. 2018 v Vrhniški hiši otrok ob 17:00)
– dve strokovni delavnici za starše
– predavanjem za starše z montessori terapevtko Edo Šteblaj
– uvodno pogovorno srečanje z vzgojiteljem, namenjeno temu, da starši predstavite značilnosti vašega otroka
– možnost 1 individualne pogovorne ure
– sobotno pomladno doživetje v Inkluzivnem parku za vse družine iz programov Popoldnevnic

Plačilo za celo leto (21 obiskov) je možno izvesti tudi v 2 obrokih brez obresti. V tem primeru prijavo potrdite s plačilom prvega obroka in sicer 110 EUR. 2. obrok pa poravnate naslednji mesec.

Ob vključitvi drugega otroka velja 10% popust.

 

 

Veselimo se korakov, ki jih bomo smeli prehoditi z vašo družino, še posebno pa z vašim otrokom, ki stopa na pot življenja.

Ekipa Preprosto montessori