za osnovnošolce

POPOLDNEVNICE ZA OSNOVNOŠOLCE

GORENJSKA HIŠA OTROK

Popoldnevnice so priložnost, da otrok v avtentično pripravljenem Montessori okolju povezuje svoje šolsko znanje z vsakdanjim življenjem in s tem v polnosti, celostno razvija svojo osebnost in potencial.

Delavnice so zasnovane na podlagi montessori pedagogike za obdobje 6 do 12. V tem obdobju otrokov um preide od senzoričnega, materialnega k abstraktnemu. V ospredje prideta moralno presojanje in otrokova domišljija. Otrok čuti potrebo po intelektualni aktivnosti. Kozmična vzgoja (geografija, biologija, zgodovina) v otroku vzbudi vprašanja Zakaj? Kako? Izobraževanje je zasnovano tako, da spremlja srce in dušo vsakega otroka ter mu dopusti, da postane del skupnosti. Otrok preko notranje motivacije in lastne volje preide k vedno večji neodvisnosti in se tako izobražuje za življenje.
Otroci bodo na osnovi skrbno pripravljenih in načrtovanih montessori materialov in zgodb raziskovali in spoznavali različne vsebine in jih interdisciplinarno povezovali s primeri v realnem življenju. Izbirali bodo med različnimi materiali matematike, jezika, geografije, biologije, zgodovine, fizike, kemije, umetnosti.
Pri tem pa ne bodo imeli občutka prisilnega učenja, temveč željenega raziskovanja, reševanja problemov in učenja. Zato so se pripravljeni potruditi in vztrajati.

Popoldnevnice so namenjene vsem osnovnošolcem.

Popoldnevnice za osnovnošolce bodo potekale v Gorenjski hiši otrok

Vsak torek, od 13. 11. 2018 do 22. 4. 2019 (21 srečanj), razen v času praznikov in šolskih počitnic), 16:30 – 19:00.

Cenik:
8 obiskov = 120 EUR
12 obiskov = 165 EUR
21 obiskov (celo leto) = 250 EUR

Cena poleg rednega programa v avtentično pripravljenem montessori okolju vključuje tudi:
– predavanje dr. Tine Bregant (25.10. 2018 v Vrhniški hiši otrok ob 17:00)
– dve strokovni delavnici za starše
– predavanjem za starše z montessori terapevtko Edo Šteblaj
– možnost 1 individualne pogovorne ure
– sobotno pomladno doživetje v Inkluzivnem parku za vse družine iz programov popoldnevnic

Plačilo za celo leto (21 obiskov) je možno izvesti tudi v 2 obrokih brez obresti. V tem primeru prijavo potrdite s plačilom prvega obroka in sicer 110 EUR. 2. obrok pa poravnate naslednji mesec.
Ob vključitvi drugega otroka velja 10% popust.

Veselimo se korakov, ki jih bomo smeli prehoditi z vašo družino, še posebno pa z vašim otrokom, ki stopa na pot življenja.
Ekipa Preprosto montessori