V Gorenjski hiši otrok RAZPISUJEMO delovno mesto POMOČNIK VZGOJITELJA

Zavod Montessori, GORENJSKA HIŠA OTROK – ponuja priložnost pomočniku/ci vzgojiteljice (za starostno obdobje 3-6 let), za določen čas enega leta (nadomeščanje porodniškega dopusta) s poskusno dobo enega meseca. Z delom prične 4. 1. 2021.

Vizija/Glavni cilj Preprostomontessori vrtcev je s predanim in strokovnim delom, zagotavljati okolje, ki bo prispevalo k razvoju v zgodnjem otroštvu in s tem odločilno prispevati k razvoju otrokovih potencialov.

V skupini Preprostomontessori se zavedamo, da brez zavezanosti in predanosti našemu poslanstvu, ne bi mogli služiti razvoju posameznikovega edinstvenega razvoja, ki bo v prihodnosti prispevalo k skupnemu mirnemu življenju na našem planetu.  Verjamemo v naše ljudi, hkrati pa skupni uspeh odraža osebno perspektivo vsakega posameznika.  Značilnost našega tima je vzajemno sodelovanje sicer značajsko in po sposobnosti različnih ljudi, hkrati pa nas povezuje zdrava ambicioznost, želja po strokovni in osebnostni rasti vsakega posameznika, vodi nas Montessori filozofija in pedagogika.

Enega od naših vrtcev najdete na Gorenjskem v Radovljici – GORENJSKA HIŠA OTROK, drugega pa na Vrhniki – VRHNIŠKA HIŠA OTROK.

Obe hiši imata tudi Certifikat ustanove Montessori, ki ga podeljuje Združenja Montessori Slovenija.

Hiši na obeh lokacijah sta prijetni skupnosti družin in asistentov/vzgojiteljev montessori.

Vedno znova iščemo še boljše poti povezovanja vrtca z družino.

Ekipi v naših hišah otrok se prizadevata k zagotavljanju najvišje kakovosti avtentičnega montessori pristopa, kar pomeni, da v središče svojega dela postavljamo edinstvenost vsakega otroka v njegovih kritičnih prvih 2200 dneh njegovega življenja.

Vrednote in lastnosti, ki nas vodijo pri našem delu so: spoštovanje, ljubezen in skrb, prijaznost, empatičnost, strast, vedrina, predanost delu, vera v vsakega posameznika, skrb za skupnostno dobro in za trajnostno prihodnost

Download Social Media GraphicDelujemo v kreativnem kolektivu, ki postavlja v središče individualnega otroka, zanj pripravlja in  neguje razvojno ustrezno, čisto, estetsko in zdravo fizično in socialno okolje. Med seboj se dopolnjujemo in spodbujamo ter tako strokovno kot osebno krepimo.

Če vas mika, da postanete del naše ekipe, vas vabimo da do 6. 11. 2020 na naslov preprostomontessori@gmail.com pošljete prijavo z osebnimi in kontaktnimi podatki (e -naslov, telefonska številka) ter priložite dokazila o izobrazbi (vsaj visokošolska izob.), tudi dokazilo o nekaznovanosti, fotografijo in vaš življenjepis  ter obrazložitev zakaj bi vas to delo privlačilo (motivacijsko pismo).

Kandidate, ki jih bomo povabili na osebni razgovor, bomo obvestili po elektronski pošti oz. telefonsko.

Pričakujemo:

 • Vsaj osnovno poznavanje pedagogike Montessori in željo po pridobivanju izobrazbe na tem področju.
 • Odgovorno osebo, ki je poleg izpolnjevanja obveznosti pripravljena tudi osebno in strokovno rasti in z nami slediti otroku.
 • Empatičen, ljubeč, pozitiven, proaktiven, samoiniciativen, umirjen, odločen, celosten pristop do otrok, sodelavcev in staršev, ki vključuje sposobnost povezovalnega sodelovanja in pozitivne komunikacije.
 • Lastnosti posameznika kot so: praktičnost, iznajdljivost, prilagodljivost, skrbnost, urejenost, marljivost, potrpežljivost, zanesljivost
 • Visoke moralne vrednote in izražanje le – teh.

Zaželene so:

 • osnovne ročne spretnosti,
 • glasbeni in estetski posluh,
 • telesna kondicija,
 • veselje do dela in raziskovanja v naravi.

Ponujamo:

 • Zelo dobro opremljeno, ustvarjalno in živahno delovno okolje v svetlih, ljubeče zasnovanih prostorih.
 • Pridobivanje strokovnih izkušenj pod vodstvom predane, odprte in izkušene ekipe sodelavcev.
 • Zanimive strokovne izzive.
 • Čudovito okolje za osebnostni razvoj.
 • Kultura izmenjave strokovnih izkušenj med sodelavci.
 • Vaše sveže ideje so zelo dobrodošle.
 • Delo v družbeno odgovorni ustanovi.
 • Ne manjka tudi družabnega življenja.

Veselimo se zainteresiranih in predanih prijaviteljev, ki jih zanima izobraževalni koncept Marie Montessori.

Če imate še kakšno dodatno vprašanje, se brez skrbi obrnite na našo ravnateljico/direktorico Edvardo Šteblaj na tel. 041 481 777.

Veselimo se vaše spoštovane prijave.

Objavljeno v Montessori